Klubnyheder

ASV Elitedamer kan sikre sig den første guldmedalje i 32 år. Vil du med?

19. april 2023, 11.36 / 19. april 2023, 13.06

ASV Elite vinder anden finalekamp over Holte IF
En fyldt Gl. Stadionhal skabte de perfekte rammer om ASV Elites sejr over Holte IF. Foto: Eventmedia


Mandag den 17. april sikrede damerne fra Aarhusklubben ASV Elite sig en 2-0 føring i finaleserien, hvor de kæmper mod Holte IF om DM-guldet.

 

Den anden finalekamp blev spillet på Danmarks bedste hjemmebane, Aarhus Gl. Stadionhal på Ceres Park. Mere end 400 tilskuere var mødt op og skabte en fantastisk kulisse mens de to hold fremviste det bedste i dansk volleyball.

 

Duellerne i første sæt var præget af godt angrebsspil, hvilket gjorde, at holdene fulgtes ad pointmæssigt. Undervejs i sættet kom ASV Elite foran med 14-11, med ved slutningen af sættet var det igen helt lige, 24-24. En fejlserv af Holte og efterfølgende en god serv af ASV Elites anfører, Emilie Krogh, gjorde, at ASV Elites Astrid Mellmølle kunne afgøre sættet 26-24 til ASV Elite. Andet sæt var også tæt, og bølgede frem og tilbage med føringer til begge hold, men Holtes Sille Slott Hansen kunne afgøre sættet til 25-22.

 

ASV Elite kom bragende ud til tredje sæt. Servestimer fra flere af spillerne fra ASV Elite og en velspillende spilfordeler i Caroline Krogh gjorde sættet svært for Holte. Særligt mod slutningen af sættet satte ASV Elites Astrid Mellmølle flere flotte server ind, hvilket gjorde, at sættet kom i hus 25-14. Fjerde sæt blev vundet af Holte. Flere blokadepoint og serveesser af Holtespillerne gjorde, at ASV Elite hurtigt kom bagud 7-13. Holte så sig ikke tilbage, og sættet gik til Holte 25-14.

 

I det femte og afgørende sæt var Gl. Stadionhal på kogepunktet. Holte fulgte med til stillingen 4-4, men derefter fandt ASV Elite et ekstra gear frem, og sættet blev vundet 15-8, og dermed kampen 3-2 til ASV Elite. ”Det var ubeskriveligt at spille i den kulisse. Det betyder uendeligt meget for os, at der var mødt så mange op. Man kunne mærke, hvordan publikum var med os fra første fløjt,” siger Emilie Krogh fra ASV Elite om opbakningen i Gl. Stadionhal.

 

Holte har stået i 34 DM-finaler på 36 år, og ikke tabt en eneste kamp i Volleyligaen i denne sæson før ASV Elite tog en 3-2 sejr med hjem fra Holte i den første finalekamp i fredags. Holte vandt i februar FINAL4 pokalturneringen, der som bekendt blev afholdt i Aarhus. Det er altså et stærkt mandskab, som ASV Elitedamer nu fører 2-0 over i DM-finalen. 


Torsdag den 20. april spilles den måske afgørende DM-finale i Holtehallerne, og du kan komme med. ASV arrangerer en bus til Holte, så vi kan heppe damerne til sejr.


”Vi glæder os så meget. Selvom vi fører 2-0 i finaleserien, er vi stadig underdogs på papiret. Vi glæder os til at spille frit, aggressivt og have det mega sjovt på banen,” siger Emilie Krogh om torsdagens finalekamp. Nøglen til at få pokalen og guldmedaljerne til Aarhus er ifølge Emilie Krogh aggressivitet; ”Særligt i angrebet, men også i facetter som serv og modtagning.”


Er du interesseret i at komme med, så skriv til Michael Svend Bendix på Facebook. Prisen bliver 150 kr. I tillæg hertil kommer indgang i Holte, som efter det oplyste koster 50 kr. Du skal være hurtig, for der er kun to pladser tilbage i skrivende stund.